Η Σημασία της οικολογικής συνείδησης

Η φράση “οικολογική συνείδηση” προστέθηκε στο λεξιλόγιό μας τις τελευταίες δεκαετίες. Η αφθονία υλικών αγαθών, η αλόγιστη και σύντομη χρήση τους, οι χωματερές που πληθαίνουν και μεγαλώνουν, και η καταστροφή του περιβάλλοντος, οδηγεί την ανθρωπότητα σε αδιέξοδο. Η λύση είναι μια πιο πράσινη και οικολογική ζωή.

Όπως λέει και η Greta Thunberg (Γκρέτα Τούνμπεργκ), “Οι άνθρωποι συνεχίζουν να κάνουν αυτό που κάνουν γιατί η μεγαλύτερη πλειονότητα δεν έχει ιδέα για τις πραγματικές συνέπειες της καθημερινής μας ζωής.”

Είσαι σε μια πανέμορφη παραλία με καταγάλανη θάλασσα και χρυσή αμμουδιά ή σε ένα καταπράσινο βουνό με πανέμορφα έλατα. Δεν θέλεις και του χρόνου να απολαύσεις το ίδιο ειδυλλιακό τοπίο; Μάζεψε όλα τα σκουπίδια που δημιούργησες και πέταξέ τα στους ειδικούς κάδους. Μάζεψε και οποιοδήποτε άλλο σκουπίδι βρεις, ακόμα κι αν δεν είναι δικό σου.

Δεν είναι δύσκολο να πιάσεις το πλαστικό μπουκάλι που επιπλέει στη θάλασσα και που ίσως απλά λόγω αέρα παρασύρθηκε. Αν το αφήσεις, θα διαλυθεί μετά από 450 χρόνια! Σκέψου πόσα μπουκάλια κατά την διάρκεια του καλοκαιριού καταλήγουν στον βυθό της θάλασσας και μέσω της διατροφικής αλυσίδας επιστρέφουν στο πιάτο μας!

Leave a Comment

Your email address will not be published.