Η διατροφή μετά τις διακοπές🏖️🍟

Οι διακοπές για τους περισσότερους τελείωσαν και η επιστροφή στην πραγματικότητα έδειξε ότι οι απολαύσεις του καλοκαιριού μπορεί να προσθέσανε κιλά! Στη Feel Safe Insurance θέλουμε να είστε υγιής. Ιατρικές μελε΄τες έχουν αποδείξει ότι η διατροφή είναι σημαντικός παράγοντας πρόληψης και ευεξίας. Παρακάτω το άρθρο της διαιτολόγου-διατροφολόγου Αγγελικής Αντωνιάδου, μέλους της Ελληνικής εταιρείας Παχυσαρκίας. Την ευχαριστούμε θερμά για τις συμβουλές της

Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν και υποδεχόμαστε τον Σεπτέμβρη…

Για να επανέλθεις στην φόρμα σου μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές και να διώξεις τυχόν κατακρατήσεις ή κιλά που πήρες θα μοιραστούμε μαζί σου 5 συμβουλές που εφαρμόζοντας τες θα δεις αποτέλεσμα από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

  1. Κάθε μέρα 5 γεύματα ανά 3 ώρες

Τα 5 γεύματα σου θα είναι πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό!

Ανά 3 ώρες όπου ο οργανισμός σου θα κάνει καύσεις έτσι θα αυξάνει τον μεταβολισμό σου αλλά και θα παραμένεις και χορτάτη-ος.

  • 12 ώρες νηστεία

Ανάμεσα στο βραδινό και το πρωινό κράτησε 12 ώρες νηστείας! Ενδεικτικά το βραδινό σου μπορεί να είναι στις 20:30 και το πρωινό της επόμενης ημέρας στις 8:30!

  • Το βραδινό να είναι μέχρι τις 21:00

Το βραδινό σου γεύμα θα πρέπει να είναι μέχρι τις 21:00 ώστε ο οργανισμός σου να συγχρονίζεται με το βιολογικό του ρολόι και έτσι να ρυθμίζεται ο μεταβολισμός σου.

  • Σωστοί Συνδυασμοί  

Στα κύρια γεύματα σου κάνε τους συνδυασμούς 3άδας με μια πηγή πρωτεΐνης, μια πηγή σύνθετου υδατάνθρακα και μια πηγή φρέσκου φρούτου ή λαχανικού! Αυτός ο συνδιασμός έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται το λίπος και να αυξάνεται η ορμόνη της χαράς η Σεροτονίνη!

Στα ενδιάμεσα γεύματα συνδύασε φρούτα με ξηρούς καρπούς και ένα γιαούρτι ή λίγο γραβιέρα ή ένα κεφίρ.

  • Νερό

Καθημερινά κατανάλωσε 2 λίτρα νερό και επιπλέον 3 ποτήρια νερό για κάθε καφέ ή τσάι! Ο καφές και το τσάι είναι διουρητικά με αποτέλεσμα να αφυδατωνόμαστε και να πρέπει να αναπληρώσουμε το νερό που χάνεται.

Αξίζει να την γνωρίσετε και εκείνη και τη δουλειά της, μένοντας πάντα ενημερωμένοι, στο παρακάτω link 👉🏻 https://www.diaitologos-antoniadou.gr/

Leave a Comment

Your email address will not be published.